6 بهمن 1403

شما متعلق به کدام نسل هستید؟

تمام کسانی که بین سال‌های ۱۹۸۱ تا ۱۹۹۶ (۱۳۵۹ تا ۱۳۷۴) به دنیا آمده‌اند، نسل هزاره‌ یا نسل وای نامیده می‌شوند. بسیاری از آن‌ها امسال تولد ۳۰ سالگی و ۴۰ سالگی خود را جشن خواهند گرفت و تا پایان سال ۲۰۲۵ بین ۲۹ تا ۴۴ سال خواهند داشت البته سال ۲۰۲۵ نیز نقطه عطف بسیاری از دستاوردهای جدید و  آغاز یک نسل جدید و عجیب خواهد بود. اما در حال حاضر چند نسل در جهان در حال زندگی هستند و هر یک از این نسل‌ها امسال چندساله می‌شوند؟

نسل گمشده (Lost Generation)

نسل گمشده به نسلی اشاره دارد که متولدین 1883 تا 1900 (1262 تا 1279) هستند و در واقع در طول جنگ جهانی اوّل به سنّ بلوغ رسیدند.

بزرگ‌ترین نسل (Greatest Generation)
افرادی که بین سال‌های ۱۹۰۰ تا ۱۹۲7 متولد شده‌اند (1279 تا 1306) بنام بزرگ‌ترین نسل یا نسل بزرگان قرار می‌گیرند. این افراد در دوران رکود بزرگ اقتصادی آمریکا متولد شدند، جنگ جهانی دوم را به چشم دیدند و در آن شرکت کردند و با تلاش‌هایی که در زمینه پشتیبانی داوطلبانه در جنگ انجام دادند، شگفتی آفریدند.

نسل خاموش یا سنت گراها  (Silent Generation)

نسل خاموش افرادی‌اند که بین سال‌های ۱۹۲۸ تا ۱۹۴۵ (۱۳۰۶ تا ۱۳۲۳) به دنیا آمده‌اند و تا پایان سال ۲۰۲۵ بین ۸۰ تا ۹۷ سال خواهند داشت. طبق گزارش مرکز تحقیقات پیو، دلیل انتخاب این نام برای این نسل تصویری است که از آن‌ها وجود دارد: افرادی مطیع و دارای دغدغه‌های اجتماعی. آن‌ها معمولا به‌عنوان افرادی سختکوش شناخته می‌شدند که در دوران پس از جنگ به دنبال ثبات بودند. بسیاری از افراد این در سنین جوانی ازدواج کردند و صاحب فرزند شدند و از مسکن ارزان‌قیمت حومه شهرها بهره‌مند شدند. بسیاری از آنان در دوران رکود بزرگ و جنبش حقوق مدنی در میانه دهه ۱۹۵۰ به بلوغ رسیدند و خیلی از اعضای این نسل مرزهای نژادی را در هم شکستند؛ از جمله محمد علی و آرتور اش.

نسل انفجار جمعیت  (بیبی بومر/Baby Boomers)

افرادی که بین سال‌های ۱۹۴۶ تا ۱۹۶۴ (۱۳۲۴ تا ۱۳۴۲) به دنیا آمده‌اند، «نسل پس از جنگ» یا «انفجار جمعیت» نامیده می‌شوند و تا پایان سال ۲۰۲۵ بین ۶۱ تا ۷۹ سال خواهند داشت. وجه تسمیه نام این نسل افزایش نرخ فرزندآوری پس از پایان جنگ جهانی دوم است که تنها در ایالات متحده موجب شد رشد جمعیت بیش از ۵۰ درصد سال ۱۹۴۵ شود. نسل انفجار جمعیت با شاخصه‌هایی چون موستانگ، مدل محبوب خودرو فورد، اختراع فریزبی (بشقاب پرنده) و نوار کاست برای گوش دادن به ترانه‌های الویس پرسلی و بیتلز شناخته شده‌اند.

نسل ایکس (X)

نسل ایکس قبل از نسل هزاره متولد شدند و افرادی که بین سال‌های ۱۹۶۵ تا ۱۹۸۰ (۱۳۴۳ تا ۱۳۵۸) به دنیا آمدند، در این گروه قرار می‌گیرند. این نسل تا پایان سال ۲۰۵۵ بین ۴۵ تا ۶۰ سال خواهند داشت. نسل ایکس اغلب نادیده گرفته می‌شود، به طوری که بسیاری از مردم آن‌ها را نسل «بچه وسطی» می‌نامند. به این معنی است که اغلب به دلیل نبود توجه زیاد نسبت به نسل‌های دیگر (مثل نسل هزاره و نسل انفجار جمعیت) فراموش می‌شود. در حالی که آن‌ها نخستین نسلی‌اند که کامپیوترهای شخصی و تلویزیون کابلی را به یاد دارند و افزایش نرخ طلاق را تجربه کردند.

نسل هزاره یا نسل وای (Y or Millennials)

تمام کسانی که بین سال‌های ۱۹۸۱ تا ۱۹۹۶ (۱۳۵۹ تا ۱۳۷۴) به دنیا آمده‌اند، نسل هزاره‌ نامیده می‌شوند. بسیاری از آن‌ها امسال تولد ۳۰ سالگی و ۴۰ سالگی خود را جشن خواهند گرفت و تا پایان سال ۲۰۲۵ بین ۲۹ تا ۴۴ سال خواهند داشت.  مرکز تحقیقات پیو توضیح می‌دهد که نسل هزاره یکی از متنوع‌ترین نسل‌ها از نظر نژادی و قومی در تاریخ ایالات متحده است. آن‌ها در دوران اوج رکود اقتصادی به بلوغ رسیدند که بسیاری از انتخاب‌های زندگی و فرصت‌های مالی آن‌ها را شکل داد.

نسل زد، نسل آی و یا نسل سنتنیال (Z)

نسل زد، که به‌طور غیررسمی به آن‌ها «زومرها» نیز گفته می‌شود، کسانی‌اند که بین سال‌های ۱۹۹۷ تا ۲۰۱۲ (۱۳۷۵ تا ۱۳۹۰) متولد شده‌اند. در سال ۲۰۲۵ افراد این گروه بین ۱۳ تا ۲۸ سال خواهند داشت و جشن تولد‌های ۱۸ سالگی، ۲۱ سالگی و ۲۵ سالگی در سال ۲۰۲۵ همگی به این نسل اختصاص خواهد داشت. این نسل نخستین نسلی است که کاملا در دوران دیجیتال رشد کرده و از سنین پایین به میزان قابل‌توجهی، تحت تاثیر شبکه‌های اجتماعی و گوشی‌های هوشمند بوده است.

نسل آلفا (Alpha)

قبل از ژانویه ۲۰۲۵، نسل آلفا جوان‌ترین نسل بود تا اینکه نسل بتا جای آن را گرفت. افراد نسل آلفا بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۵ (۱۳۸۹ تا ۱۴۰۳) متولد شده‌اند. به این معنی که مسن‌ترین اعضای این نسل در سال جاری ۱۵ ساله خواهند شد، در حالی که جوان‌ترین آن‌ها اولین سال تولدشان را جشن خواهند گرفت.

نسل بتا (Beta)

به گزارش نیوزویک، تمام کسانی که بین اول ژانویه ۲۰۲۵ تا اول ژانویه ۲۰۳۹ (دی‌ماه ۱۴۱۷) متولد شوند، جزو نسل بتا دسته‌بندی می‌شوند که در حال حاضر جوان‌ترین نسل جهان به حساب می‌آید. طبق گفته مارک مک‌کرینل، جمعیت‌شناس و تحلیلگر اجتماعی، پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۳۵ (۱۴۱۳) نسل بتا حدود ۱۶ درصد از جمعیت جهان را تشکیل دهد و این نخستین بار خواهد بود که هفت نسل هم‌زمان در جهان زندگی خواهند کرد. نسل بتا اولین نسلی است که در دنیای هوش مصنوعی و خودکارسازی (اتوماسیون)، پیامدهای ناشی از تغییرات اقلیمی و بی‌ثباتی‌های اجتماعی‌ــ‌سیاسی بیشتر در سراسر جهان، زندگی می‌کند. (برای اطلاع بیشتر از نسل نوظهور بتا، اینجا را کلیک کنید)

دو اصطلاح دیگر

نسل توت‌فرنگی به کسانی که از دهه ۱۹۹۰ (با شروع نسل زد) به بعد متولد شده‌اند و مانند توت‌فرنگی به راحتی کبود می‌شوند به این معنی که نمی‌توانند فشار اجتماعی را تحمل کنند یا مانند والدین خود سخت کار کنند و غالبا نافرمان، لوس، خودخواه، متکبر و تنبل هستند. این اصطلاح از این تصور ناشی می‌شود که اعضای این نسل تحت حمایت بیش از حد والدین خود و در محیطی پر از رونق اقتصادی رشد کرده‌اند، به روشی مشابه که توت فرنگی در گلخانه‌های حفاظت شده رشد می‌کند و قیمت بالاتری نسبت به سایر میوه‌ها دارد.

نسل بومرنگی (Boomerang Generation) اصطلاحی است مختص فرهنگ کشورهای غربی که فرزندان در جوامعی که شرایط اقتصادی همراه با رکود و بیکاری وجود دارد، در برهه‌ای از چرخهٔ زندگی خود، خانه را به منظور تحصیل در دانشگاه، کار یا ازدواج ترک می‌کنند و سپس در سنین بالاتر به تنهایی یا همراه با خانواده و فرزندان به خانه پدر و مادری خود بازمی‌گردند. بومرنگ در این اصطلاح اشاره دارد به رفتار بازگشتی فرزندان که مشابه حرکت بازگشتی بومرنگ به مکان اولش است. از دلایل این پدیده می‌توان به بیکاری و از دست دادن شغل یا ناتوانی در پیدا کردن شغل پس از فارغ‌التحصیلی، نداشتن امنیت اقتصادی و کمبود درآمد، ناتوانی در بازپرداخت وام یا کارت‌های اعتباری و طلاق اشاره کرد. در خیلی از مواقع، این افراد به همراه فرزند یا فرزندان، دوست دختر یا دوست پسر خود بازمی‌گردند.

(برای مطالعۀ بیشتر و دسترسی به منابع اصلی اینجا و اینجا را کلیک کنید.)